19 Tips για έναν απόλυτα επιτυχηµένο καλοκαιρινό γάµο

 1. Ξεκινάµε µε τα γενικότερα της διοργάνωσης κάθε γάµου. Τα σηµαντικότερα σηµεία είναι: ο σχεδιασµός και η επίβλεψη, η επιλογή της εκκλησίας και του χώρου, η διακόσµηση του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, της εκκλησίας και συνολικά, η επιλογή του φωτογράφου για τις γαµήλιες φωτογραφίες και τα βίντεο, η επιλογή του DJ, της µουσικής ή/και της ζωντανής ορχήστρας, οι επιλογές σχετικά µε τη γαµήλια δεξίωση, αλλά ενδεχοµένως και ειδικών παιδαγωγών (διασκεδαστών, µάγων και κλόουν) που θα απασχολήσουν τα παιδιά των καλεσµένων σας αλλά και η επιλογή των δώρων που εσείς θα προσφέρετε, πχ στους κουµπάρους.
 2. Αν ακούγοντας για καλοκαιρινό γάµο το µυαλό σας πάει αυτόµατα σε θάλασσες και παραλίες, επανεξετάστε το θέµα. Εναλλακτικές προτάσεις που θα σας εξασφαλίσουν διασκέδαση και δροσιά, υπάρχουν πολλές: ροµαντικός γάµος σε έναν υπέροχο καταπράσινο κήπο, λιτός γάµος σε ένα όµορφο ξωκλήσσι, και φυσικά η δεξίωση επιβάλλεται να γίνει σε εξωτερικό χώρο αφού η περιοχή μας ενδείκνυται για διασκέδαση μέχρι πρωίας ως το πρώτο φως της ημέρας!
 3. Στείλτε τα προσκλητήρια έγκαιρα. Το καλοκαίρι είναι περίοδος διακοπών και πολλοί είναι αυτοί που ακόµα κι αν δε φύγουν, τα Σαββατοκύριακα κανονίζουν µικρές αποδράσεις.
 4. Στα προσκλητήρια σας προσθέστε ένα σήµα κατατεθέν του καλοκαιριού, όπως πχ ένα ηλιοτρόπιο ή έναν αστερία. Για εσάς που θέλετε κάτι παραπάνω, στολίστε τα προσκλητήρια σας µε κορδέλες από οργάντζα.
 5. Επιλέξτε µε τη βοήθεια των ειδικών που θα οργανώσουν το γάµο σας µποµπονιέρες µε καλοκαιρινό θέµα ανάλογα µε το concept της δεξίωσης του γάµου. Αν πχ η διακόσµηση του χώρου περιλαµβάνει στοιχεία εµπνευσµένα από τη θάλασσα, πάνω στις µποµπονιέρες σας µπορεί να µπουν κοχυλάκια, άγκυρες ή ακόµα και καραβάκια.                                   
 6. Αν τώρα σας αρέσει πολύ η θάλασσα και τα νησιά, µια όµορφη πρόταση είναι η διακόσµηση του χώρου να έχει κυκλαδίτικο χρώµα (λευκό και µπλε) και τα λουλούδια σας να είναι µαργαρίτες, παπαρούνες ή ακόµα και υπέροχες λεβάντες. Αν τώρα προτιµάτε κάτι πιο εξωτικό, µια διακόσµηση µε µπαµπού και εξωτικά λουλούδια θα κάνει τη διαφορά.
 7. Τα χρώµατα του ουράνιου τόξου, αλλά και τα έντονα χρώµατα γενικότερα µας φέρνουν στο µυαλό το καλοκαίρι. Μια όµορφη πρόταση για τις µποµπονιέρες σας στηρίζεται σε αυτό ακριβώς: αντί για λευκό τούλι, ζητήστε οι µποµπονιέρες να φτιαχτούν από τούλι σε πολλά και διαφορετικά χρώµατα που θα τοποθετηθούν φύλλο-φύλλο, έτσι ώστε να θυµίζουν ουράνιο τόξο. Μια λευκή ή κίτρινη κορδέλα στο δέσιµο, ολοκληρώνει την εικόνα.
 8. Ένα όµορφο βαζάκι ή ένα κοµµάτι δαντέλα µε αποξηραµένα λουλούδια ή βολβούς µπορεί να συνοδεύσει τη µποµπονιέρα που θα επιλέξετε και να γίνει ένα όµορφο δωράκι για τους καλεσµένους σας. Αν επιλέξετε κάτι τέτοιο, φροντίστε η µποµπονιέρα να είναι απλή και µικρή, ώστε µε µια κορδέλα να δεθεί από το βαζάκι ή το δαντελένιο πουγκί.
 9. Αν επιλέξετε να παντρευτείτε το µεσηµέρι, ο γάµος σας κινδυνεύει να µετατραπεί σε µαρτύριο, για εσάς, αλλά και για τους καλεσµένους σας. Η ζέστη θα χαλάσει την καλή διάθεση όλων και µετά το φαγητό, δε θα προλαβαίνετε να µετράτε χασµουρητά. Ιδανικά, επιλέξτε να τελεστεί το µυστήριο αργά το απόγευµα, ώστε η δεξίωση να πραγµατοποιηθεί την ώρα του δειλινού. Θα έχετε περισσότερη δροσιά και το φως του δειλινού θα σας χαρίσει αναµνήσεις µε υπέροχο ροµαντικό φόντο.
 10. Μπορείτε επίσης, αν το επιθυµείτε, να ζητήστε από τους επαγγελµατίες που θα φροντίσουν το γάµο σας να προµηθευτούν µικρά φυτά σε γλαστράκια (πχ βασιλικό) που µπορούν πολύ όµορφα να στολίσουν το τα τραπέζια των καλεσµένων σας στη γαµήλια δεξίωση.
 11. Προσοχή τώρα στη γαµήλια τούρτα. Μία ιδέα – πρόταση από εµάς: η τούρτα που θα κόψετε και θα παρουσιάσετε στους καλεσµένους σας µπορεί να µην είναι αληθινή, παρά µόνο στο επάνω µέρος της, ενώ η υπόλοιπη, αυτή που θα απολαύσετε στη συνέχεια, θα σας περιµένει, σε ιδανικές συνθήκες, µέσα στο ψυγείο. Έτσι, η τούρτα σας, θα σταθεί κυριολεκτικά στο ύψος της.
 12. Επανερχόµαστε στη ζέστη από την οποία πρέπει να προστατέψετε τους καλεσµένους σας. Αν την ηµέρα του γάµου σας έχει ζέστη, φροντίστε να υπάρχει τέντα στο µεγαλύτερο µέρος του χώρου που θα τελεσθεί το µυστήριο, αλλά και στο χώρο που θα γίνει η δεξίωση. Οι µεγάλοι ανεµιστήρες, αλλά και οι ανεµιστήρες οροφής αποτελούν µια εξαιρετική λύση. Όσο για την εκκλησία, ελέγξτε αν υπάρχουν κλιµατιστικά.  Τέλος, µαζί µε τη µποµπονιέρα, έξω από την εκκλησία, µια δροσερή σπιτική λεµονάδα, θα αναζωογονήσει και θα δροσίσει τους καλεσµένους σας κάνοντας τη διαφορά!
 13. Προσέξτε επίσης τα κοσµήµατα που θα επιλέξετε. Τα «βαριά» κοσµήµατα, δεν αποτελούν σοφή επιλογή, αντίθετα οι πέρλες είναι πολύ πιο σικ, αλλά και πολύ πιο ταιριαστές µε την εποχή.
 14. Ας περάσουµε τώρα στο νυφικό. Εξετάστε εγκαίρως αν το νυφικό σας είναι κατάλληλο για ακραίες θερµοκρασίες.
  Τι ακριβώς εννοούµε; Πολύ απλά ότι φορώντας το, δε θα πρέπει να κολλάει πάνω σας και ότι θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα µέσα σε αυτό. Προτείνουµε ανεπιφύλακτα το µετάξι, καθώς είναι ελαφρύ και αναπνέει, αν τώρα είστε καλλίγραµµη, τολµήστε ένα µίνι νυφικό, ώστε να έχετε ελευθερία κινήσεων.
 15. Όσο για τον γαµπρό, ένα λινό κοστούµι σε ανοιχτά χρώµατα αποτελεί ιδανική επιλογή, ειδικά αν ο γάµος σας έχει ένα πιο νεανικό και ανάλαφρο στυλ.
 16. Προσοχή επίσης στην επιλογή του µακιγιάζ. Εδώ οι συµβουλές από επαγγελµατία, θα διευκολύνουν πολύ την κατάσταση. Εµείς απλά θα σας δώσουµε το χρυσό κανόνα τον οποίο πρέπει να ακολουθεί κάθε νύφη, ανεξάρτητα από την εποχή που παντρεύεται: τη µέρη του γάµου σας το µακιγιάζ σας θα πρέπει να δείχνει εσάς στην καλύτερη σας εκδοχή. Μην προσπαθήστε να γίνεται κάποια άλλη και πείτε «όχι» στις υπερβολές. Φροντίστε το µακιγιάζ σας να µην είναι έντονο και «βαρύ», προτιµείστε φυσικά και απαλά χρώµατα, αδιάβροχο eyeliner και mascara που θα αντέξουν στη ζέστη, αλλά και τη συγκίνηση και χρησιµοποιήστε concealer, πούδρα και foundation για µεγαλύτερη διάρκεια, αλλά και για να αποφύγετε τη γυαλάδα και τη λιπαρότητα.                                     
 17. Και φτάνουµε στο µενού. Ανάλογα µε τον τόπο, το χώρο της δεξίωσης, αλλά και τον προϋπολογισµό του γάµου σας, επιλέξτε προϊόντα της εποχής και της περιοχής και συνοδεύστε τα µε δροσερές σαλάτες και φρούτα εποχής. Το παγωτό είναι επίσης µια δροσερή πρόταση, όπως και η απαραίτητη φρουτοσαλάτα που θα βοηθήσει τους καλεσμένους να χωνέψουν!
 18. Ανακεφαλαιώνοντας να θυµάστε ότι για να µην αγχωθείτε µε απρόοπτα της τελευταίας στιγµής θα πρέπει να έχετε… ένα plan B. Για τα πάντα, πχ ένα δεύτερο πουκάµισο για τον γαµπρό, µία βελόνα και µια κλωστή αν ξηλώσει ένα στρίφωµα ή ένα κουµπί ή οτιδήποτε άλλο θα µπορούσε να αποτελέσει σωτήρια λύση µπροστά σε µια µικρή ή µεγαλύτερη
  αναποδιά.
 19. Όσο για το τέλος, κρατήσαµε το σηµαντικότερο: ο απόλυτος σύµµαχος για έναν επιτυχηµένο γάµο είναι η καλή διάθεση, ενώ το ισχυρότερο αντίδοτο στα απρόοπτα, δεν είναι άλλο από το χαµόγελο σας. Και αν ρίξτε µια µατιά δίπλα σας, θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοούµε, αφού ότι κι αν πάει στραβά, δίπλα σας θα βρίσκεται ο άνθρωπος που αγαπάτε και που επιλέξατε να ζήσετε µαζί του…