Πρόβα Νυφικού – Τι πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε το κατάλληλο

Το νυφικό είναι ιδιαίτερο ρούχο: Αλλιώς να το βλέπετε στην κρεμάστρα ή την φωτογραφία  κι αλλιώς να το δείτε φορεμένο πάνω σας. Ο σωματότυπος της κάθε νύφης είναι διαφορετικός και σίγουρα θα πρέπει να επιλέξει ένα νυφικό που θα την κολακεύει.

Έτσι λοιπόν πρέπει να επιλέξετε ένα νυφικό το οποίο θα αναδεικνύει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας και θα αφήνει σε δεύτερη μοίρα τις πιθανές ατέλειες που μπορεί να έχετε. Καλό είναι να έχετε ένα στράπλες στηθόδεσμο και ένα ζευγάρι γόβες για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, αν και τις περισσότερες φορές οι οίκοι νυφικών μπορούν να σας δανείσουν τα κατάλληλα παπούτσια διευκολύνοντας σας.

 

Πρώτη πρόβα

Στην πρώτη πρόβα επιλέγετε το σχέδιο του νυφικού σας. Το κλασσικό παραδοσιακό νυφικό είναι λευκό, υπάρχουν όμως κάθε λογής χρώματα στα νυφικά, σπασμένο λευκό, ιβουάρ, χρώμα του πάγου, παστέλ, ροζ κ.α. Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του χρώματος παίζει ο τύπος δέρματος, το χρώμα των μαλλιών, το χρώμα των ματιών της νύφης και φυσικά το γούστο της καθεμιάς.

Μη διστάσετε να ζητήσετε να δοκιμάσετε ό,τι έχετε ονειρευτεί, ώστε να είστε σίγουρες ποια νυφικά θα αποκλείσετε και ποια θα σας πηγαίνουν. Προτιμότερο θα ήταν να είστε ελαφρώς μακιγιαρισμένη και χτενισμένη ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς θα είστε εκείνη την ημέρα.

Να σημειώνετε πάντα σε ποιους οίκους βρήκατε τα νυφικά που σας άρεσαν περισσότερο, ώστε να μην μπερδεύεστε. Μην επισκέπτεστε την ημέρα πολλούς οίκους, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μπερδευτείτε και να κουραστείτε. Επίσης καλό είναι να έρθουν μαζί σας έως 2 άτομα το πολύ κι όχι περισσότερα για να μην σας αποπροσανατολίσουν.

Όταν θα δοκιμάσετε το νυφικό θα πρέπει να νοιώθετε ελευθερία κινήσεων και να δένει άψογα επάνω σας. Δοκιμάστε να κάνετε μια χορευτική φιγούρα, γιατί κατά τη δεξίωση θα κάνετε… πολλές! Αν χρειαστεί οπουδήποτε μετατροπή για να νιώσετε άνετα μη διστάσετε να το πείτε. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα ποσό για να δώσετε προκαταβολή εφόσον θέλετε να κλείσετε κάποιο νυφικό, δεν προτείνουμε όμως αυτό να γίνει στην πρώτη βόλτα – καλό είναι να κάνετε εκτεταμένη έρευνα αγοράς!

Στους περισσότερους οίκους δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση των νυφικών για να προστατέψουν τις δημιουργίες τους ώστε να μην αντιγραφούν. Όταν όμως το κλείσετε, ξαναρωτήστε μήπως σας επιτρέψουν να βγάλετε φωτογραφία όταν το φορέσετε ώστε να σας διευκολύνουν στην αναζήτηση νυφικού χτενίσματος και αξεσουάρ

Δεύτερη πρόβα

Γίνεται συνήθως ένα μήνα πριν το γάμο. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να τσεκάρετε αν έχουν γίνει οι αλλαγές που θέλατε. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα νυφικά παπούτσια, εσώρουχα και σίγουρα τα αξεσουάρ που έχετε επιλέξει να φορέσετε εκείνη τη μέρα. Καλό θα ήταν, να έρθει μαζί σας η κολλητή σας ή η μητέρα σας ή κάποια συγγενής ώστε να δουν πώς θα σας βοηθήσουν να το φορέσετε εκείνη την ημέρα.

Μην ξεχάσετε:

– Να διευθετήσετε την ημερομηνία και τον τρόπο παραλαβής του νυφικού.

– Να κανονίσετε τον τρόπο εξόφλησης του νυφικού.

– Να κάνετε την τελική πρόβα 3 μέρες πριν το γάμο ώστε να έχετε το χρόνο να διορθώσετε τυχόν σημεία που υπάρχουν ατέλειες.

– Να ζητήσετε ή μάλλον να υπενθυμίσετε ειδικά αν το νυφικό το ενοικιάσετε να είναι πολύ καλά πλυμένο και σιδερωμένο και κατά την παραλαβή να το ελέγξετε.

– Αν ο γάμος γίνει μακριά από τον οίκο καλό θα ήταν να μην κανονίσετε να το παραλάβετε την μέρα του γάμου το νυφικό αλλά μία εβδομάδα πριν ώστε να είστε σίγουρες.

– Να συνεννοηθείτε με τον οίκο για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η παραλαβή του νυφικού και μετά το γάμο, εφόσον το έχετε ενοικιάσει.

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας

Αν πάλι δε βρείτε αυτό που έχετε ονειρευτεί…. μην απογοητεύεστε! Μπορείτε να το ράψετε!

Πρέπει να ξεκινήσετε 5-6 μήνες πριν και να έχετε κάποια συγκεκριμένα σχέδια στο μυαλό σας ώστε να βοηθήσετε το ατελιέ που θα το αναλάβει. Και πάλι όμως καλό θα ήταν να έχετε επισκεφτεί έναν οίκο νυφικών έτσι ώστε να γνωρίζετε τι σας πάει και να μην αρχίσετε από την αρχή να ράβετε και στο τέλος να μην είναι αυτό που σας ταιριάζει πραγματικά.

Σε περίπτωση που είστε έγκυος θα χρειαστούν περισσότερες πρόβες ανάλογα με το ρυθμό που παίρνετε τα κιλά και το μήνα που διανύετε. Χρήσιμο θα ήταν να επιλέξετε ένα σχέδιο νυφικού που να επιτρέπει πιο εύκολα μετατροπές.