Νυφικό χτένισμα: Όλα στην… τρίχα!!!

Τα μαλλιά είναι η «κορώνα» της γυναικείας ομορφιάς και το νυφικό χτένισμα είναι αυτό που θα ολοκληρώσει την εικόνα σας σε συνδυασμό με το νυφικό που θα επιλέξετε.

Το «πώς να κάνω τα μαλλιά μου στο γάμο μου» μπορεί να γίνει μια πολύ εύκολη και πετυχημένη απόφαση αν έχετε λάβει υπόψη σας τους παρακάτω παράγοντες:

1) Τοποθεσία Γάμου, Εκκλησία και δεξίωση. Σίγουρα θα πρέπει να επιλέξετε διαφορετικό χτένισμα αν ο γάμος σας γίνει σε μεγάλη εκκλησία της περιοχής σας ή σε ξωκλήσι στην ύπαιθρο ή στη θάλασσα. Άλλες αντοχές πρέπει να έχουν τα μαλλιά σας στο παραθαλάσσιο εκκλησάκι που ονειρεύεστε να σταθείτε νυφούλα όταν φυσάει και κάνει φοβερή ζέστη ταυτόχρονα και άλλες αντοχές αν βρίσκεστε εντός του οίκου του Θεού με τον κλιματισμό να δουλεύει στο φουλ!

2) Επιλογή νυφικού. Με βάση την απόφασή σας για το στυλ του γάμου σας θα επιλέξετε και το αντίστοιχο νυφικό το οποίο αναδεικνύει το δικό σας τύπο σώματος και προσωπικότητας.

3) Τον τύπο της τρίχας των μαλλιών σας.
α) Αν έχετε λεπτή τρίχα και λίγη πυκνότητα προτιμήστε χτενίσματα που δίνουν όγκο και κοντό προς μεσαίο μήκος μαλλιών.
β) Αν έχετε κανονική τρίχα και κανονική πυκνότητα είστε «ευλογημένες» γιατί ο τύπος μαλλιών σας προσαρμόζεται και αναδεικνύει όλους τους τύπους χτενισμάτων.
γ) Αν έχετε χοντρή τρίχα και ενισχυμένη πυκνότητα το μεσαίο μήκος μαλλιών είναι το καταλληλότερο και αποφύγετε χτενίσματα που δίνουν ακόμα περισσότερο όγκο.

4) Το σχήμα του προσώπου σας. Το πρόσωπό σας έχει σχήμα οβάλ, στρογγυλό ή τριγωνικό; Μπορείτε να βρείτε μόνη σας, με τη βοήθεια μιας μεζούρας, ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας και στη συνέχεια να δείτε ποια χτενίσματα ταιριάζουν στο πρόσωπό σας μαζί με την κομμώτριά σας και με

5) Τι γίνεται με τα extensions και τις τρέσες; Θα χρειαστεί να προσθέσετε μήκος ή πυκνότητα στα μαλλιά σας στην περίπτωση που ο τύπος των μαλλιών σας, το μήκος και η πυκνότητά τους δεν μπορούν να «υποστηρίξουν» το χτένισμα που επιλέξατε.

Τα προϊόντα που μπορείτε να επιλέξετε ποικίλουν από τούφες extensions και τρέσες μαλλιών έως έτοιμες προς τοποθέτηση αλογοουρές και φράντζες που πραγματικά μπορούν να σας προσφέρουν τα «πλούσια» μαλλιά που βλέπετε να έχουν οι ηθοποιοί !

Να είστε σίγουρη ότι λαμβάνοντας υπόψη σας τους παραπάνω παράγοντες και με τη βοήθεια των απαραίτητων δοκιμαστικών χτενισμάτων την ημέρα του γάμου σας θα είστε η πριγκίπισσα που ονειρευτήκατε.

Σημαντικό είναι να ξέρετε τι θέλετε – το τι ακριβώς σας ταιριάζει το βλέπετε και στην πράξη με την κομμώτρια ή τον κομμωτή σας.

Μη ξεχνάτε ότι τις περισσότερες φορές η ομορφιά δεν είναι χάρισμα, αλλά σωστές επιλογές !